Saturday, June 4, 2011

Juru letih

Tangan aku macam jejari sotong skang ni nak updet blog

Bergerak laju aje atas keyboard Mac Pro Compaq

dengan processor intel Core 2

Ok takde kaitan..

 

Lepas SMS semalam

Pulak dengan keadaan purse awal bulan

Memang aku dah tak keruan..

Mau tak, Coach buat summer sale 50%

Bukan selalu Coach buat sale kat sini..

Dua tiga hari lepas aku dah ngigau2 kan koleksi Madison baru tu

Kes berangan nak henbeg putih laa ni..

 

Pegi Star Avenue..

Tee kata Coach kat situ besar sket

Lagipun die kenal sangat ngan SA kat situ

Seriously, aku tak penah pegi Star Avenue tu

Dari luar nampak gloomy ajer

Sekali kat dalam, macam2 ada…

Marc Jacob, AX, Tiffany and Co pon ader..

 

Kat sini, nak tau tahap elite sesuatu shopping complex

Tengok pada visitors nya..

Kalau ko tengok mak arab pakat2 pakai abaya mahal

Kelek Channel, Dior, DKNY kat bahu

Ngan kasut Louboutin atau Jimy Choo..

Ko dah bleh bajet tempat tu mesti vazzzz…

 

So taknak laa kalah gaya kan..

Harus laa ko pon sama naik

Bukan nak tunjuk lagak, Allah marah

Tapi aku perasan diorang ni

Ade low perception towards orang yang bermuka Asian

Asal kulit tanned sawo, hitam, hidung kemek..

Mula laa SA die buat2 tak layan

Macamlaa ko takde duit..

Sebab mostly bibik2 die dari Indon or Filipina

Die bajet kite ni pon alaa2 bibik yang ikut Madam pegi shopping

 

Tapi dalam tak nak kalah gaya tu

Nak pakai camtu harus laa tau nak pegi mana

Janganlaa nak pegi Balad yang ala2 kotaraya kat KL pon

Ko nak kelek Birkin jugak

Tak pekdah ok..

Kena intai dek peragut ada..

 

Hasilnya….

 IMG_0243

Dari pandangan atas…

 IMG_0244

Setelah keluar dari kotak

 IMG_0245

Untuk lebih pencerahan..

 

On the way balik

Driver teksi lalu plak kat Tahlia Street

Kat sini ade lagi satu cawangan butik Coach..

Dan2 itu jugak suh driver berhenti dan tunggu kejap

Sebab nak puaskan napesu amarah

Lagipon ade satu wrislet madison yang aku berkenan

Nasib baik kat situ pon xde stok jugak..

 

Skang aku duk fikir

Camne aku nak bawak balik mende alah nie

Tetiba ada rasa tak sabar gak nak balik….

13 comments:

  1. noks, bag coach putih ko mcm aku nye, tapi aku nye leather brown, hehehe..berapa ko beli? kalau murah, mmg hangin lahh akuu!! hehehe

    ReplyDelete
  2. tu laa teringin yg leather plak..p aku ske dlm dier kaler lilac..klu convert rm, dlm1.1k..cepat bgtau saper yg sawan skang, ko bli bape..?

    ReplyDelete
  3. wahhh lawanyaaa...berbaloi2 ok! jeles nak jugekss, jurujual tu mmg cm tu kerek semacam je betul tu ingt kita ni maid duk ikut mak arab sopim, tgk handbag mak arab adehh mmg pengsan seme yg mahal2 je huhu...

    ReplyDelete
  4. waa bestnyee handbag baru~~~cantik :) ish awatlaa mak2 arab ni semua kaya raya ekk..isk2

    ReplyDelete
  5. aku rasa ko yg akan sawan kot... aku beli RM973.43...kahkahkah!

    ReplyDelete
  6. tak baik menunjuk..tuhan marah... (padahal jeles..huhuh :P)

    ReplyDelete
  7. Hanis: kite mampu tgk je laa..nak pakai kena pikir nak byk kali..

    アヌム ちゃん: eh tetiba aku reti tulis jepun lah..maria ozawa yer...ehehehe..

    ReplyDelete
  8. DLL: 43 sen pon nak cakap ke..round kan ajer ler..aku tersawan skg tgk ungka2 tue..

    Cik Shinju: istighfar byk2..ampun

    ReplyDelete
  9. mak sukerrr juruletih ni beb....murah ke kat sana? ke sama je rega dgn kat cni? kalau murah nak kirim marc jacobs satu!hikhikhik....

    eh mak arab ni kaya2 ek, mana depa dpt duit beli chanel ek?=)

    ReplyDelete
  10. qell: ape barang nak kirim..dtglaa sini leh buat umrah skali...

    mak2 arab ni keje die abiskan duit laki jer..

    ReplyDelete
  11. salam
    jemput join contest eyr.
    due datenya 3hb july..bukan june.
    tima kasih..
    http://iceboxrivet.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

    ReplyDelete
  12. kelassss ko maria...:P santek2....tp nak bawak blk nanti mcm masalah pulak kotak2 tu..nak buang syg oooo

    ReplyDelete