Monday, September 19, 2011

Di bawah bayu

Pasal gambar semalam
Adalah kesah percutian raya aku baru2 ni
Aku ni walaupon asal dari Labuan
Kira memang dah dekat dengan Sabah
Tapi haram nak jejak tiap kali balik cuti
Manjang tak sempat
Kalau cuaca baik, dari backyard umah aku pon
Boleh nampak jelas puncak Kinabalu

So memandangkan cuti kali ni agak panjang
Aku pun ajak adik aku ngn mak ayah aku pegi sekali
Kebetulan adik aku n laki dier arif bebenor ngan KK
So kite pakai laa khidmat tour guide percuma dia kan
Bila lagi nak berkhidmat utk kekanda terchenta
Kalau tak lenkali aku xmo bli coach ko lagi

Plan punya plan
Aku dah suruh adik aku
arrange bawak kereta dari Labuan
Maklum ajelah kalau peak season
Semua orang nak balik kampung
Feri bawak kenderaan dari Labuan ke Sabah memang limited
Pulak rupa feri uzur dan lembab
Nak cross lautan saiz kangkang kera pon sejam lebih
Hishhh pelis laa upgrade servis korang ni

Aku ni kan sebenarnya meng-updet pakai fon
So aku tak tau rupa alignment gambo ni kang
Tengah buat treatment rambut kesahnya

Akak yang bertudung biru tu
Kat dalam feri..
Berlengas tak sabar nak cecah daratan
Tu plak muncung feri
Fefiling Titanic kejap

Ok next stori janji nak buat sebaik sahaja feri cecah daratan
Dan pengembaraan cuti2 raya pon bermula..

3 comments:

  1. Laaaa sahni...nampak muncung sb feri lembab ye...hehehe

    ReplyDelete
  2. klu adiahnye coach aku pon sanggop dari bangi jd tour guide ko,hahaha, weh,aku g gak KK bln 1 nnt,lepas balik dr tuttt..hahahaha

    ReplyDelete