Thursday, December 22, 2011

Puding roti dan sos kastard..

Dah lama teringin nak buat

Tapi merata carik esen vanilla tak jumpa..

Terpaksa kirim dari mek yang balik Malaysia

Dah ade esen vanilla, tepung kastard plak takde

Kebetulan pegi Heraa semalam, terus angkat..

Marin carik kat Star tak jumpe ke tak nampak tak pasti lah

Setengah kilo kau...nak pakainya bape sudu jer..

 

Tu buat puding roti eh bread puding (kasik efek urban sket)

Habis digembar-gemburkan kat blog..

Orang yang jarang masak memang cenggitu

 

Mende yang orang buta pon bleh buat…

Eleh orang buta siap buat pavlova, kek pelangi rilek jer..

Aku..belek2 resepi tetiba sendawa resberi…

Ada rasa meringue cair sket2 di mulut…

Chehhhh…

 

Rasa bukan sekadar rupa..

Kasik efek alaa2 cam vintage sket..

Takmo laa nampak sangat roti simpang siur tu kan…

 

Resepi tiru bulat dari Zety..

Konon versi taat setia sekali die tanya butterscotch ke?

Erkkkk…..

Laaa baru teringat, ade jugak derhaka nya tu…

Mana ada roti butterscotch Gardenia kat sini

Kalau bawak pon, 3 hari je dah selesai..

Yang ada roti Luisine, dekat dua bulan tak habis2..

Jangan risau…simpan dalam peti ais memang takkan berkulat..

 

So breakfast orang kampung hari ini adalah

Puding roti, roti perata ngan sardin..

Plus petang ni nak makan2 kat Village…

Berapa cal tu?

Gedik kemain depan Kinect baru dapat burn 149 cal..

Kadang aku rasa kinect ni sabotaj aku..

2 comments:

  1. kalau saya buat puding roti alamatnya saya sorang je yang makan. penduduk2 dalam rumah ni semua x berkenan puding roti. ceah!

    ReplyDelete
  2. emmm...presentationyer nampak menarik... gayernyer rasa sodapppp...

    ReplyDelete