Tuesday, February 21, 2012

Kalau rindu kampung halaman

Mula-mula kena masukkan gambar dulu
Kendian baru cerita..
Sebab nape ntah skang malas gilak nak transfer gambar dari aifon ke pc
Nak buat entri direct dari aifon
Me tak sukak pulak..
Tak ble nak edit gambar..
Kang stori ke lain, gambar ke lain..
Jadik laa macam entri diet sebelum ni..

Macam orang kesah kan sebenarnya
Tapi me kesah..
Feeling perfetionist laa sangat..
Sori ye Hanis..meh nak sambung stori..



Semalam pegi buat wida
Tapi sebelum tu, haruslah ada sesi lawatan perut ke restoren felda kat Safwa Tower
Sebenarnya tekak aku cuma boleh approve roti canai ngan teh tarik aje
Lauk lain...takpe lah..
Baik order kat kedai lain..
Lagi berbaloi harga dan rasa..

So nak ngeteh roti canai malam2
Macam menganiaya diri sendiri laa pulak
Kata diet kan..
Nak amik teh ais, ade yang gelisah terus insomnia kang
Besok pakej pegi keje mata panda dengan zombie..
End up amik minuman healthy -->
Jus mangga tanpa gula
Memang pure..
Macam perah dengan tangan
So sesi ngeteh dah tukar sesi ngejus semalam

Jemaah Malaysia ramai jugak semalam
Rasa macam kat tempat sendiri aje masa lepak2 ngeteh ngejus
Kiri kanan orang cakap Melayu which me lagi sukak..
Terubat kerinduan kat kampung halaman
Tengok makcik, pakcik teringat mak ayah, sedara mara

So Hanis, patik telah menjawab soalan tuan hamba kan...



3 comments:

  1. barakAllah..syukurlah...Allah telah jemput tamun yer..

    ReplyDelete